Porcerősítő tippek, tanácsok

Arról már olvashattunk, hogy mennyire fontos az ízületeink és a porcok egészégének megőrzése, valamint helyreállítása céljából a megfelelő, egészséges étrend követése, továbá a rendszeres testmozgás. Emellett pedig támogathatjuk egészségüket megfelelő étrend-kiegészítők fogyasztásával is. Azonban nem esett szó a megfelelő folyadékfogyasztásról, valamint a porcok számára szükséges vitaminokról, amelyek ahogy a szervezet minden egyes részének megfelelő működéséhez szükségesek, úgy a porcok számára is nélkülözhetetlenek. 

porcerosito tippek

Hidratálás, vagyis a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás

Ahhoz, hogy az egymással érintkező porcfelszínek súrlódás és kopás nélkül tudjanak egymáson elmozdulni, egymással érintkezni, szükség van a köztük lévő, kocsonyás állagú ízületi folyadékra. Ennek folyamatos újratermelődése pedig a megfelelő folyadékfogyasztással biztosított. Az egészséges porcszövet regenerálódásához nélkülözhetetlen a kellő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás. Ezért porckopás esetén különösen érdemes odafigyelni arra, hogy mennyit iszunk egy nap, amely lehetőleg minden esetben tiszta víz legyen.

Porcerősítő vitaminok

A vitaminok nélkülözhetetlenek a porcokban lévő sejtek normál működésének biztosításához is. Bizonyos vitaminok hiánya nagymértékben növelheti a porc deformitások, mint a porckopás, az arthrosis vagy a porckorongsérv kialakulásának kockázatát. 

- C-vitamin: A C-vitamin porcerősítő hatása elsősorban a kollagén termelődésének támogatásában nyilvánul meg. Továbbá antioxidáns hatásánál fogva képes megakadályozni a már sérült porc további károsodását és lebomlását, valamint fontos szerepet játszik a porc anyagcseréjében is.

- Kalcium: A kalcium létfontosságú eleme a csontok szerkezetének, így porcerősítő hatása vitathatatlan. Hozzájárul a csontok optimális szilárdságához, egyfajta építőanyag a szervezet kötőszövet rendszere számára. Porcerősítő hatása mellett a kalcium részt vesz a sejtszabályozásban és sejten belül információátvitelben, amely tulajdonságával hozzájárul a normál izomműködés biztosításához.
 
- D-vitamin: A D-vitamin egyik legfontosabb porcerősítő feladata, hogy szerepet játszik a kalcium és foszfor felszívódásában, hasznosulásában. A porcerősítő D-vitamin hiánya csontlebontó folyamatot is aktiválhat, szélsőséges esetekben csontritkulást (osteoporosist), gyermekeknél pedig angolkór kialakulását eredményezheti.

Porcerősítő étrendkiegészítők rendelése

DR. HerzGlükozamin-Kondroitin-sz ulfát+MSM 60db

DR. Herz Glükozamin-Kondroitin-szulfát+MSM 60db

Javasolt ízületi betegség, vagy fokozott ízületi terhelés következtében kialakuló porc, valamint ízületi rendellenességek esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére.

Ár: 3295 Ft
Megnézem

Vitaking Joint Formula60db

Vitaking Joint Formula 60db

Glükozamint, kondroitint és MSM-et tartalmazó készítmény csipkebogyóval kiegészítve.

Ár: 3790 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Chen Porc JointHyaluron tabletta 60db

Dr. Chen Porc Joint Hyaluron tabletta 60db

Természetes hialuronsavval és az ízületek számára hasznos összetevőkkel.

Ár: 4795 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!