Porcerősítő tippek, tanácsok

Arról már olvashattunk, hogy mennyire fontos az ízületeink és a porcok egészégének megőrzése, valamint helyreállítása céljából a megfelelő, egészséges étrend követése, továbá a rendszeres testmozgás. Emellett pedig támogathatjuk egészségüket megfelelő étrend-kiegészítők fogyasztásával is. Azonban nem esett szó a megfelelő folyadékfogyasztásról, valamint a porcok számára szükséges vitaminokról, amelyek ahogy a szervezet minden egyes részének megfelelő működéséhez szükségesek, úgy a porcok számára is nélkülözhetetlenek. 

porcerosito tippek

Hidratálás, vagyis a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás

Ahhoz, hogy az egymással érintkező porcfelszínek súrlódás és kopás nélkül tudjanak egymáson elmozdulni, egymással érintkezni, szükség van a köztük lévő, kocsonyás állagú ízületi folyadékra. Ennek folyamatos újratermelődése pedig a megfelelő folyadékfogyasztással biztosított. Az egészséges porcszövet regenerálódásához nélkülözhetetlen a kellő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás. Ezért porckopás esetén különösen érdemes odafigyelni arra, hogy mennyit iszunk egy nap, amely lehetőleg minden esetben tiszta víz legyen.

Porcerősítő vitaminok

A vitaminok nélkülözhetetlenek a porcokban lévő sejtek normál működésének biztosításához is. Bizonyos vitaminok hiánya nagymértékben növelheti a porc deformitások, mint a porckopás, az arthrosis vagy a porckorongsérv kialakulásának kockázatát. 

- C-vitamin: A C-vitamin porcerősítő hatása elsősorban a kollagén termelődésének támogatásában nyilvánul meg. Továbbá antioxidáns hatásánál fogva képes megakadályozni a már sérült porc további károsodását és lebomlását, valamint fontos szerepet játszik a porc anyagcseréjében is.

- Kalcium: A kalcium létfontosságú eleme a csontok szerkezetének, így porcerősítő hatása vitathatatlan. Hozzájárul a csontok optimális szilárdságához, egyfajta építőanyag a szervezet kötőszövet rendszere számára. Porcerősítő hatása mellett a kalcium részt vesz a sejtszabályozásban és sejten belül információátvitelben, amely tulajdonságával hozzájárul a normál izomműködés biztosításához.
 
- D-vitamin: A D-vitamin egyik legfontosabb porcerősítő feladata, hogy szerepet játszik a kalcium és foszfor felszívódásában, hasznosulásában. A porcerősítő D-vitamin hiánya csontlebontó folyamatot is aktiválhat, szélsőséges esetekben csontritkulást (osteoporosist), gyermekeknél pedig angolkór kialakulását eredményezheti.

Porcerősítő étrendkiegészítők rendelése

BioCo OSTEOFEMINfilmtabletta 60db

BioCo OSTEOFEMIN filmtabletta 60db

BiOCo Osteofemin 50 feletti nők számára kifejlesztve, Hegyi Barbara ajánlásával! Csontok ásványi anyag veszteségének csökkentéséért, 50 év feletti nőknek!

Ár: 5190 Ft
Megnézem

DR. HerzGlükozamin-Kondroitin-sz ulfát+MSM 60db

-12% DR. Herz Glükozamin-Kondroitin-szulfát+MSM 60db

Javasolt ízületi betegség, vagy fokozott ízületi terhelés következtében kialakuló porc, valamint ízületi rendellenességek esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére.

Ár: 2995 Ft
3390 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!