A zöldkagyló kivonat porcerősítő hatása

Arról már szóltunk, hogy a csontokat borító porcokban nem találunk vérereket éppen ezért csak a mozgás közben lehetséges táplálásuk a szivacsszerű szerkezetük révén beszívott-kipréselt ízületi nedvnek a segítségével. Ez az ízületi nedv egyfelől viszkozitása által segíti az ízületi felszínek egymás fölötti elcsúszását, végeredményben a mozgást könnyíti meg, másfelől glükózamin tartalma által, a porcokat táplálja, tehát segít a térhálós mikro szerkezet folyamatos visszaépítésében.

A porcok rugalmassága ettől a finom, térhálós szerkezettől függ, mert a porcok a mozgás során folyamatosan csillapítják a lengést, mely során szerkezetük sérülhet. A sérült részek nem tudják megkötni a porc rugalmasságát adó víz molekulákat, azaz kiszárad a porc, sérülékennyé és rugalmatlanná válik és mint egy rossz rugózatú matracnál, lengéscsillapító hatása lecsökken, a csontfelszínek érintkeznek egymással, ami a csonthártya fájdalmát eredményezi.

a porcok és a zöldkagyló

A zöldkagyló azonban képes megállítani a porckopás folyamatát. Az ízületi nedvtermelést akár már 3 hét alatt is képes visszaállítani, a rendszeres fogyasztóknál ekkorra már érzékelhető javulás figyelhető meg. Mozgásuk könnyebbé válik és csökken az ízületek és a csontok ropogása is. A gél jótékony hatása az az adott testrészben érvényesül, ahol azt alkalmazzuk és az ízületekben az ízületinedv termelés normalizálódik, a kötőszövetek rugalmassága javul. Tapasztalatok alapján, a haj a bőr és a köröm minősége is javul a zöldkagyló hatására.

A zöldkagyló kivonatot egyébként az új-zélandi tarajos zöldkagylóból készítik el, ami jóval koncentráltabban tartalmaz glükózaminoglikánt, mint más kagylófajták. Ez az anyag elengedhetetlen az ízületek megfelelő működéséhez, hiszen nagy mennyiségű folyadékot képes megkötni, így biztosítja az ízületek súrlódásmentes mozgásának lehetőségét.

 

Hatásos lehet az alábbi betegségeknél a zöld kagyló:

- porckopás, porckorongsérv
- sportsérülések, sportbetegségek
- túlsúlyos egyéneknél, akik jelentősen megterhelik ízületeiket
- megelőzés céljából
- fizikai munkát végző egyéneknél
- idős embereknél akiknél már a mozgás problémát jelenthet

Zöldkagyló kapszula170db Sanct Bernhard

-0% Zöldkagyló kapszula 170db Sanct Bernhard

Az új-zélandi zöldkagyló szokatlanul nagy arányban (több mint 13%) tartalmaz glukozaminglikánt , amely az ízületek működéséhez elengedhetetlen kenőanyag egyik legfontosabb alkotóeleme. Kovasav tartalma pedig a csontokat és a kötőszöveteket erősíti.

Ár: 5890 Ft
5890 Ft
Megnézem

Zöldkagyló Pure 500 mgkapszula 90 db (BioCo)

Zöldkagyló Pure 500 mg kapszula 90 db (BioCo)

Adalékanyag mentes! A Zöldkagyló Pure összetevői elősegíthetik a porcok épségének megőrzését, és hozzájárulhatnak a normális porcképződéshez. Sportsérülések után hozzájárulhat a felépüléshez.

Ár: 4690 Ft
Megnézem
Értékelések (1)