A zöldkagyló kivonat porcerősítő hatása

Arról már olvashattunk, mekkora számban szenvednek hazánkban ízületi panaszoktól, porcokat érintő egészségügyi problémáktól. Azonban azok az étrendkiegészítő termékek, amelyek e problémák enyhítésére vagy megelőzésére szolgálnak egyre nagyobb figyelmet kapnak. Ilyen a zöldkagyló is, amely kiváló összetevői révén hatékonyan képes segíteni a porc egészségének megőrzését, valamint a porcot érintő panaszok enyhítését egyaránt. 

a porcok és a zöldkagyló

Zöldkagyló Új-Zélandról

A természetes összetevőket tartalmazó ízületi panaszokat enyhítő étrend-kiegészítők magas hatékonyságot mutatnak. Ilyenek a zöldkagyló-kivonatot tartalmazó termékek is. A zöld kagyló, vagyis teljes nevén a taréjos zöldkagyló története egészen Új-Zélandig nyúlik vissza, ahol is megtalálható a tengerben. Az itt élő őslakosok igazán régóta kedvelt táplálékának számít. Megfigyelték, hogy azok az őslakosok, akik a tengerparton éltek és rendszeresen fogyasztottak zöldkagylót, szinte ismeretlenek voltak a mozgásszervi bántalmak.

Értékes anyagok a zöldkagyló kivonatban

A kivonat különböző biológiailag aktív lipidet tartalmaz, például a többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakat (EPA, DHA), de emellett szfingolipideket, fitoszterolokat, diacilgliceridet, diterpéneket, szeszkviterpéneket és szaponinokat is tartalmaz. A zöldkagyló kivonat fontos összetevői a glükózaminoglikánok, amelyekről tudjuk, hogy a porcok alapvető építőkövei. Emellett pedig a kristálytiszta vizekben megtalálható zöldkagyló kiváló forrása az antioxidánsoknak is. Tehát számos olyan jótékony anyag található benne az összetevőit nézve, amelyek mind segíthetnek az ízületi fájdalmak csökkentésében. 

- Az Omega-3 zsírsav bizonyítottan hatásos az ízületi fájdalmakkal, valamint a legfőbb okozóval a gyulladással szemben is. 
- Antioxidáns hatású összetevői révén képes mérsékelni az ízületi gyulladást, illetve hatékonyan képes segíteni a porcok regenerációját is. 
- Jelentős az ásványi anyag tartalma, ugyanis megtalálható benne a kalcium, a magnézium, a vas, a jód és a kálium is.
- A zöld kagyló magas fehérje tartalmának köszönhetően az izomépülést is támogathatja, amely képes nagy terhet levenni a fájó ízületekről.
- Glükozamin tartalma, amely elsősorban ismertté tette az ízületi panaszok elleni hatásaival kapcsolatosan, megtalálható a kagyló húsában és héjában egyaránt.

A zöldkagyló kivonat hatékonyságát több klinikai vizsgálatban is tesztelték. Egy 4 évig tartó, nyílt klinikai vizsgálatba olyan pácienseket vontak be, akiknél az első vonalbeli gyógyszerek (nem-szteroid gyulladáscsökkentők) nem bizonyultak hatásosnak. A kivonat jótékony hatását mind az osteoarthritises, mind pedig a rheumatoid arthritises betegeknél sikerült igazolni. A klinikai vizsgálatok során tapasztalt javulás a fájdalom súlyosságának mérséklődésében, a reggeli ízületi merevség és az éjszakai fájdalom csökkenésében mutatkoztak meg.

Porcerősítő étrendkiegészítők rendelése

Zöldkagyló kapszula170db Sanct Bernhard

Zöldkagyló kapszula 170db Sanct Bernhard

A magas glükozamin-tartalmú készítmény segítségül szolgálhat a porckopással és ízületi gyulladásokkal küzdők számára.

Ár: 6495 Ft
Megnézem

Zöldkagyló Pure 500 mgkapszula 90 db (BioCo)

Zöldkagyló Pure 500 mg kapszula 90 db (BioCo)

A porcok épségért és a normális porcképzésért, sportsérülések utáni felépülésért.

Ár: 5190 Ft
Megnézem
Vélemények (1)